Bandet

Anno1792

Hårdrock på ren svenska

 

Åren kring 1792 lever och verkar flera av Sveriges mest spännande författare, poeter, kufar, politiker och andra märkliga personligheter som har gett inspiration i detta musikprojekt. Som Carl Michael Bellman. Anno 1792 ger er Bellman som ni aldrig har hört honom förut.

 

Anno 1792 har gett Bellman en ny musikaliska förpackning. Hårdrock. Metal. Hårdsynt. Med tunga traditionella riff, inslag av barock och folkvisa, och mycket, mycket känsla har texterna fått nytt liv. Det handlar inte om pudelrock, inte power metal, inte heller death metal. Det är helt enkelt Anno 1792.

 

Vi väljer främst svenska poeter i detta skruvade projekt, men första EP:n har också lånat en mörk text från den irländske poeten Thomas Moore som levde mellan åren 1779 och 1852. Han är för irländarna vad Robert Burns är för skottarna.

 

Moore blev känd för sina ballader. Han plockade upp folkvisor och skrev texter för dem, ett exempel är just Oft in the stilly night. Naturligtvis har Anno 1792 gjort våld på hans lyrik genom att skriva en egen visa. Vi ber om ursäkt men är ändå rätt nöjda.

Copyright © All Rights Reserved